Gıdaların bozulmasına neden olan mikrobiyolojik, kimyasal, ve biyokimyasal faktörler ve bozulmayı önleyen metodlar anlatılır. Gıda çalışanları için kişisel hijyenin önemi, mutfak ve kullanılan araç gerecin sanitasyonu, üretim esnasında dikkat edilmesi gereken hijyen adımları ve HACCP kavramı öğrenilir. Bu dersin sonunda öğrenciler toplu yiyecek üretimi yapılan yerlerde güvenliğin ve sağlığın korunması için gerekli kuralları öğrenmiş olurlar. Gıdaların depolanması, hazırlanması, pişirilmesi, çözdürülmesi ve sıcak tutulması sırasında gıda güvenliği ve tüm proseste hijyenin sağlanması için gerekli bilgileri içerir. Gıda kaynaklı hastalık ve zehirlenmelere yol açacak nedenleri ortadan kaldırmayı, kişisel ve besin hijyenini sağlamayı ve kalite güvence sistemlerini etkin bir şekilde nasıl uygulanabileceğini öğrenmektir.
- Eğitimci: Seliz Bagcilar