Bu dersimmizde ogrencilere mutfak planlamani onemini ve olasi bir yanlis planlamada karsilasacaklari sorunlari anlatip,planlamada onemli hayati detaylar anlatilacaktir. Dersimizde ogrencilere mutfaga mal kabulunden tutup,girislerin, cikislarin, istasyonlarin isleyisinin daha verimli calismasinin onemini aciklayip yerlesme planinda nelere ozen gostermeleri gerektigi belirtilecektir. Ayrica mekanin toplam metre kare hesabina gore mutfagin en az olmasi gereken metre kare hesaplamasi,servis bolumunun nereye nasil konumlanmasi gerektigi,ekipman yerlesiminde nelere dikkat edilmesi gerektigi, ekipman cesitliligini nelere gore yapmalari gerektigi, sektor icinde hayati onem tasimaktadir. Kursun sonunda basarili olan ogrencilerimiz,mutfak planlama,ekipman secimi, yerlesimi, girislerin cikislarin planlamasi operasyon yurutme yonetimi hakkinda bilgi sahibi olup,mutfak duzenleme ve tasariminda gerekli donanimi elde edeceklerdir.
- Учитель: Mehmet Birsen
- Учитель: Mine Erdal
- Учитель: Kardelen Untac