Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ve Anabilim dallarının tanıtımı, mesleki etik ve deontoloji kavramları, ders programları, öğrenci sorumlulukları ve yönetmelikler ile diyetisyenlik mesleği, iyi meslek uygulamaları, meslek örgütleri, mesleğin tarihi ve mesleki kaynaklara ulaşım gibi konuları içerir. Bu dersin sonunda öğrenciler; Diyetisyenlik mesleği ve çalışma alanlarını açıklayabilecektir. Diyetisyenlik mesleğini betimler. Diyetisyenlik mesleğinin görev ve sorumluluklarını özetler. Çalışma alanlarını sınıflar. Ulusal ve uluslararası mesleki kurum, kuruluş ve örgütlerin aktivitelerini değerlendirebilecektir. Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin kuruluşunu, tarihçesini ve aktivitelerini özetler. Farklı ülkelerin derneklerini ve aktivitelerini karşılaştırır. Avrupa ve Dünya Diyetisyenler Dernekleri’nin aktivitelerini eleştirir. Bölümü, ders programını ve eğitimleri sırasında gerekli yönetmelikleri yorumlayabilecektir. Bölüme ilişkin temel bilgileri özetler. Bölüme ilişkin kaynakları tanır ve onlara nasıl ulaşabileceğini tahmin eder.
- Eğitimci: Salih Angin
- Eğitimci: Ayhan Dag
- Eğitimci: Boren Sargon