Bu dersin amacı nutrigenetik ve nutrigenomiği tanımlayarak çözümlemeyi öğretmektir. Bu ders kapsamında öğrenciler DNA ve genetik kodun besin maddelerine ve miktarlarına olan ihtiyacı nasıl etkilediğini açıklar ve yaşam boyunca optimum sağlığı korumaya yardımcı olacak çözümler üretir. Diyet-gen  etkileşimi kurar ve diyetin faydalı veya zararlı sağlık üzerine etkilerini açıklamaktadır. Diyetle  ilişkili hastalık riskini etkileyen genleri tanımlamayı ve bu genetik yatkınlıkların altında yatan  mekanizmaları çözmeye yardımcı olur. Nutrigenetik, besinlerin; genom, proteom ve metabolomdaki etkisi üzerinde durur ve genetik  varyasyonun diyet ve hastalık arasındaki etkileşimi veya beslenme önerileri üzerindeki etkisini  incelemektedir. Bu ders genetik düzeyde kişiye özel diyetlerin bireysel farklılıklara bağlı verdikleri  tepkileri araştırmayı kapsamaktadır. Öğrenciler bu bireysel farklılıklar, gen seviyesinde değil, tek  nükleotid polimorfizm seviyesinde olduğunu anlatacaktır. Bireylerin aynı besine verdikleri farklı  tepkileri açıklığa kavuşturmayı öğretir.