Bu dersin amacı; Türk mutfak kültürünü geçmişten ( Orta Asya , Selçuklu, Osmanlı dönemi)günümüze gelinceye kadarki süreç içinde inceleyerek öğrencilere tanıtmak, günümüz mutfak kültürünü yörelere göre araştırmak incelemek ve geçmiş dönemlerle bağlantısını kurmak uygulama çalışmaları yaparak Türk Mutfağının zenginliklerini somutlaştırmak ve bütünleştirmektir. Bu dersin sonunda öğrenciler; Türk Mutfağının şekillenmesinde rol oynayan Göçebe Türk Topluluklarının (Hunlar, UYgurlar, Göktürkler) mutfak kültürünü bilir, Türkiye Selçukluları döneminde Türk Mutfağının nasıl değişime uğradığını öğrenir, Osmanlı döneminde gelişen, zenginleşen Türk Mutfak Kültürünü bilir, Hitit ve Romalılardan etkilenen Anadolu Türk Mutfak Kültürünü bilir, modern Türk Mutfağının özelliklerini bilir ve bölgesel olarak farklı mutfak kültürlerinin özelliklerini tanır ve uygular.