Hijyen ve Sanitasyon dersi kapsamında, hijyen ve sanitasyon ile ilgili terimler açıklanacaktır. Bunun yanı sıra   mikroorganizma ve sanitasyon ilişkisi, virüsler, bakteriler, küfler, algler, protozoonlar, mikroorganizmaların üreme koşulları ve bulaş yolları, mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler, kişisel hijyen, el yıkama çeşitleri,  personel hijyeni, kişisel hijyen ve kuralları, temizlik ve temizlik kuralları, temizlikte kullanılacak su ve özelliklerideterjanların kullanımı ve depolanması,  dezenfeksiyon ve dezenfektanlar, dezenfeksiyonun uygulandığı alanlar, dezenfeksiyon yöntemleri, dezenfektanların etki mekanizmaları, kimyasal dezenfeksiyonu etkileyen faktörler, mikroorganizmalara bağlı faktörler, temizlik ile dezenfeksiyon aşamaları ve sanitasyon işlemlerinin yönetimi  ele alınacaktır.