Ders kapsamında öğrenciler hatfada 1 gün otel, restoran, kafe gibi yiyecek ve içecek işletmeleri mutfaklarında çalışmak suretiyle pratik ve deneyim kazanırlar.Burdaki amaç öğrencinin ders yılı boyunca biriktirdiği tüm bilgiler,geliştirdiği tüm becerilerini,tamamen farklı profesyonel iş ortamlarında profesyonel iş arkadaşlarıyla beraber çalışarak elde etme şansına erişmesidir.Bu sayede öğrenci mesleğin zorluklarıylada yüzleşme fırsatı bulup,hiyerarşi sisteminin nasıl çalıştığını öğrenecek,sorumluluk almayı ve yerine getirmeyi öğrenip,serviste(line) ve hazırlıkta(prep) çalışma fırsatı yakalayarak deneyim kazanarak ileriki evrelerde ruhsal ve bedensel olarak hangi bölüme daha yatkın olduğunu kavrama ve öğrenme fırsatı yakalayacaktır ve iş başvurularnı yaparken daha bilinçli olup işe başladıktan sonraki adaptasyon dönemini daha rahat bir şekilde atlatacaktır

ml> y> ması öğrenciye öğretilir ı bulacak, kişilerin lezzet algıları ve yemek seçimlerini etkileyen kültürel faktörleri değerlendirecek ve edindikleri bulgu ve deneyimleri araştırma ve problem çözme esnasında kullanabilecek aşamaya geleceklerdir. Bu ders, gıdaların kalitesinin ve/veya kalite özelliklerinin anlaşılması ve gıdalar arasındaki farklılıkların (örneğin gıdaların nasıl hazırlandığı/üretildiği ve kimler için üretildiği gibi) algılanması üzerine yoğunlaşacaktır.