Beslenmeninin temel kavramları, besin öğleri (karbonhidratlari proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su), enerji metobolizması, besin grupları (et, süt,yumurta, kurubaklagil, tahıllar), yemek planlama konularından oluşmaktadır. Bu ders öğrencilere sağlıklı beslenme, makro ve mikro besin öğelerine, fonksiyonel besinlere, sürdürülebilirlik, gıda alerjileri ve intoleranslarına genel bakış açısı kazandırmayı hedefler. Beslenme bilimi gastronomi profesyonellerinin iş hayatında ve günlük yaşamlarında faydalanabileceği ve uygulayabilecekleri bilgilerle zenginleştirilir. Kişisel beslenme ilkeleri, enerji gereksinmeleri ve hesaplanması, karbonhidratlar, yağlar, proteinler, vitaminler ve mineraller; yaşam evrelerinde beslenme, dengeli beslenme ve egzersiz, beslenme ve sağlık, besin öğelerinin kaybının önlenmesi.Bu dersin sonunda ogrenci Beslenme ve mönü planlama, sağlıklı tarifeler geliştirme, sağlıklı mönülerin pazarlanmasini kesfeder.