Yiyecek ve içecek işletmelerinin yönetimi, kapsamı, yiyecek içecek yönetim fonksiyonları ve önemleri konularında çalışma hayatında ihtiyaç duyulan bilgiler aktarılır. Yönetim becerileri kazanmak, planlama, organizasyon, kontrol, liderlik, klasik ve modern yönetim sistemlerinin karşılaştırılması, yiyecek içecek işletmelerinden vaka örnekleri analizleri ile dersin konuları arasında yerini alır. Bu derste yiyecek içecek departmanlarını ve restoran, bar ve otellerin organizasyon yapısı tanıtılacak, menü, menü tipleri anlatılacaktır. Restoran ve barlarda içecek seçimi, servis çeşitleri ve yiyecek içecek aşamaları, yiyecek içecek devri, konuk ilişkileri, yiyecek-içecek pazarlama çalışmaları ele alınacaktır. Geleceğin yönetici ve girişimcilerine yeni fikir geliştirme, iş planı hazırlama, iş kurma, işi bü yütem konularında bilgiler sunmak.