Dersin amacı tatlı, pasta ve hamur hazırlama teknikleri konusunda temel bilgileri vermek ve öğrencilerin bunları kullanmalarını sağlamaktır. Tatlı yapımının temel kuralları; pötiför, milföy, çeşitli pasta ve kurabiyelerinin yapılıp sunulması; temel pasta, ekmek,tatli, meyveli tatlilar,Osmanli mutfagi tatlilari, gibi konularda ogrencilere temel teknik bilgiler ogretilerek Pratik yaptirilir. Bu derste ogrenciler ekmek yapma, tatli yapma,dokme hamurlar, pizza hamuru, Turk mutfagindaki unlu mamullu yemekler, Dunya mutfaklarindaki klasik recetelerle de calisma firsati elde edeceklerdir. Bu dersi bitiren ogrencilermiz cesitli tekniklerde hamur yogurma, temel pasta hamuru hazirlama, mereng yapma, pastaci kremasi yapmanin puf noktalarni ogrenme, crepe yapma, waffle yapma adina Pratik calismalar yapip beceriler elde edeceklerdir.