Bu derste şarap, tarihçesi, üzüm, bağcılık ve şarap üretimi, şarap tadımı ve teknikleri hakkında temel bilgiler verilmektedir. Farklı şarap türlerinin, kulturlerinin anlatılması, yemek ve şarap uyumu, eşleştirmesinin öğretilmesi hedeflenmektedir. Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;Şarap ve şarap üretimi konusunda genel bilgi sahibi olur. Şarap tadımı ve değerlendirmesinde uygun davranış, sıra ve düzenini bilir, Şarap yapılan temel üzüm çeşitleri hakkında yeterli bilgi sahibi olur, yemek eşleştirmeleri konusunda fikir edinir, Dünyadaki önemli şarap bölgeleri ve şarap çeşitleri hakkında yeterli bilgiye sahip olur. Şarabın açılması ve servisini başarıyla gerçekleştirebilir. Ayrica hangi sarabi hangi yemegin icerisinde kullanip, hangisinin yaninda servis edilmesi gerektiginin tecrubesini elde eder.