Bu dersin amacı öğrencilere açık büfe kavramını, açık büfede sunulan yiyecek ve içecekleri, bu yiyecek içeceklerin hazırlanmasını ve servisini öğretmektir. Bu derste öğrencilerimiz büfe tasarımı ve dekorasyonunu öğrenecekler. Bu konuda şefler profesyonel ellerden yardım alarak büfe tasarım ve dekorasyonunu nasıl yapmaları gerektiğini öğrenecekler. Burada mezunlarımız büfe renk uyumuna, kalori, karbonhidrat gibi uyumların nasıl servis edileceğini öğrenecekler. Bireysel öğretimi destekleyecek şekilde; anlatım, gösteri, soru-cevap, örnek verme, grup çalışması, uygulama, sektörde araştırma ve gözlem yapma vb yöntem ve teknikleri uygulanacaktır. Bu derste öğrenciye; açık büfe, kokteyl, ordövr ve meze yiyeceklerini nasıl hazırlama, büfeye nasıl sıralama, süsleme ve dekore etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
- Teacher: Esat Kastambollu
- Teacher: Hale Ozgit
- Teacher: Orhan Uludag
- Teacher: Kardelen Untac